Trojica mužov obvinená z drogovej trestnej činnosti. Auto malo prejsť na zemi ležiaceho muža. Z pivnice ukradli prací prášok. Hosťa okradli na svadobnej hostine.

29.10.2012 Celý región

Trojica mužov obvinená z drogovej trestnej činnosti:
Policajný vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol v sobotu 27.10.2012 obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 24 ročnému Popradčanovi a dvom mužom z Podolínca vo veku 23 a 25 rokov.
Obvinená trojica sa po predchádzajúcom telefonickom kontakte stretla vo štvrtok 25.10.2012 v čase okolo 19:30 h pred istým pohostinstvom v Poprade – Matejovciach. Obvinení Podolínčania prišli na stretnutie na osobnom aute, do ktorého k nim pred pohostinstvom nastúpil obvinený Popradčan. Ten mal potom mladšiemu Podolínčanovi predať za sumu 50.- € 5 ks uzatváracích sáčkov sušenej rastliny konope a staršiemu za sumu 40.- € 4 ks uzatváracích sáčkov sušenej rastliny konope. Po uskutočnenej kúpe boli zastavení hliadkou polície v Podolínci, ktorej po výzve vydali 9 ks uzatváracích sáčkov s obsahom sušenej rastliny konope. Na základe predbežného výsledku skúmania krimninalistického a expertízneho ústavu bolo zistené, že 9 ks sáčkov obsahovalo vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 7,83 g. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť od 37 do 78 obvyklých jednorazových dávok drogy. Obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov.

Auto malo prejsť na zemi ležiaceho muža:
Na ceste v obci Zlatá Baňa, okr. Prešov, došlo včera (28.10.2012) večer k smrteľnej dopravnej nehode.
V čase okolo 19:30 h viedol 57 ročný Prešovčan osobné auto Peugeot 106 cez spomínanú obec smerom na Prešov. Za presne nezistených okolností mal prejsť na pravej strane cesty na zemi ležiaceho 58 ročného muža z obce Kokošovce, okr. Prešov. Ten utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na oddelenie Úradu pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou FNsP Prešov, kde bude vykonaná pitva Vozidlo bolo zaistene pre účely znaleckého dokazovania. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna. Nehodu vyšetruje prešovský vyšetrovateľ, ktorý zároveň začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Z pivnice ukradli prací prášok:
Prešovskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do pivnice na prešovskom sídlisku duklianskych hrdinov.
Ku krádeži došlo v noci z piatka na sobotu, Doposiaľ neznámy páchateľ vylomil pootvorené sklápacie okno vedúceho do práčovne, nachádzajúcej sa v podzemnej časti bytového domu. Vošiel dovnútra a ukradol odtiaľ voľne položený prací prášok o hmotnosti 8kg. Škoda bola vyčíslená na 20.- €. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Hosťa okradli na svadobnej hostine:
Na polícií v Poprade oznámila včera popoludní 22 ročná žena z Čiech, že bola okradnutá počas svadobnej hostiny.
Žena bola zo soboty na nedeľu na svadbe v istom hotely v Poprade - Spišskej Sobote. V čase okolo 01:00 h doposiaľ neznámy páchateľ využil jej nepozornosť a počas zo stola v svadobnej sále jej ukradol voľne položený mobilný telefón. Krádežou jej vznikla škoda 700.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región